Dödligt arv på Rivieran

För ett år sedan föll jag som en fura för Rachel Rhys roman Farofylld överfart och sedan dess har jag otåligt gått och väntat på nästa bok från hennes penna. Och lagom till semester dök den upp – Dödligt arv. Har du inte läst den än kan jag bara gratulera – du har en härlig stund framför dig i hängmattan, på stranden, på balkongen eller var du nu föredrar att läsa på semestern.

Att lämna London och sin tråkiga, kontrollerande man för att bege sig till Nice där ett arv från en fullkomlig främling väntar var väl knappast vad Eve förväntade sig den där dagen när hon kontaktades av advokaten. Men snart är hon på väg till Rivieran för att ta reda på hur det egentligen hänger ihop och framförallt vem den döde mannen var och varför hon finns med i hans testamente. Det blir en resa full av intriger, hemligheter, filmstjärnor och stulna konstskatter. Dessutom måste hon tampas med mannens familj som är minst sagt missnöjda med att en fullkomlig främling dyker upp och kräver en fjärdedel av arvet.

Precis som i Farofylld överfart bjuder Rhys oss här på en välskriven och spännande historia med vackra miljöer, god mat och karaktärer som är lätta att både älska och tycka illa om. Tack och lov finns båda böckerna i bokhandeln så styr genast stegen dit och köp eller lyssna på ljudböckerna – du kommer inte ångra dig.

Risken finns förstås att du drabbas av lätt separationsångest efteråt, då är min rekommendation att du till kvällen kryper upp i soffan med en kopp te och sträcktittar på Till havs på Netflix – samma känsla, samma spänning, samma fantastiska miljöer. (Trots den fåniga titeln, suck)

Rachel Rhys är den pseudonym Tamar Cohen använder när hon skriver historiska spänningsromaner och det gör hon som sagt med den äran. Jag ser redan fram emot nästa sommar när nästa bok, Island of Secrets kommer ut.