Halvvägs in lägger jag av

Med tanke på hur mycket jag tyckte om Stora små lögner kändes det spännande och som ett säkert kort, och dessutom perfekt sommarläsning, att lyssna på Liane Moriartys nya bok Nio främlingar. Dessutom lockade baksidestexten:

När den före detta bästsäljande romanceförfattaren Frances Welty anländer till Tranquillum House med värmevallningar, ett brustet hjärta och ett mycket smärtsamt paper cut. Tillsammans med åtta andra gäster ser hon fram emot tio dagar av lyxbehandlingar, meditation, nya vänskapsband och möjligen lite träning. Men kvinnan bakom de omtalade retreaten, den karismatiska Masha Dmitrichenko, har andra planer. I takt med att Mashas metoder blir allt mer okonventionella inser de nio främlingarna på Tranquillum House att de omöjligt kan klara utmaningen de ställts inför utan varandras hjälp. 

Men… nej…

Jag är halvvägs in och nu lägger jag av. Inte för att det egentligen är dåligt. Det är en samling udda, sköna karaktärer som Moriarty samlat på hälsohemmet i Australien, men det räcker inte. Det händer för lite. Halvvägs in som sagt och än så länge har vi bara lärt känna karaktärerna, det har egentligen inte hänt något än och då tryter mitt tålamod. Tankarna glider iväg till annat, ett tydligt tecken på att det är dags att byta bok. Det finns så många fler spännande nyheter som ligger och pockar på uppmärksamheten, böcker som jag längtar efter att börja läsa.

Tack och lov kan man ju låta boken ligga kvar i bokhyllan på Bookbeat så det är ju bara att gå tillbaka och lyssna vid ett annat tillfälle. Kanske passar historien mig bättre då. Men just nu väljer jag något annat.