Från manusläsning till bokcirkelprat

För ett par år sedan läste jag manuset till en engelsk bok som jag blev smått förälskad i och varmt rekommenderade alla jag träffade att läsa. Jag ville så gärna prata om den. Diskutera mina funderingar.

Nu är det tyvärr så att andelen vänner som läser engelska böcker är lite begränsad i mina kretsar så det blev inte så mycket pratat. Men så, i höstas så damp den plötsligt ner i brevlådan, en fin bok med en vacker grön klänning på omslaget. Evelyn Hugos sju äkta män fanns äntligen på svenska!

Gissa om jag blev glad tjejerna i såväl Bokmalen och Bokkvartetten ville läsa och diskutera. Och det kan jag meddela, att det går precis lika bra att diskutera den här boken till ärtsoppa med punsch som smaskig kyckling med rotfrukter och ett glas vin eller två.

Välskriven, intressant och spännande med ett överraskande slut. Den här gången var alla överens om att vi läst en bok vi tyckte mycket om och vi ser alla fram mot fler böcker av Taylor Jenkins Reid.

Vi vill alla läsa om karaktärer som vi bryr oss om, engagerar oss i, och det är precis vad som händer här. Vi bryr oss om Monique och gläds å hennes vägnar när hon får i uppdrag att skriva om den glamourösa Hollywoodstjärnan Evelyn. Ett visst mått av skadeglädje gentemot den snikna chefredaktören krydda också, det ska erkännas. Vi imponeras över Evelyn, hennes beslutsamhet att ta sig ur misären hon växer upp i. Vi fascineras över vad hon är beredd att göra och funderar över vad vi själva gör och har gjort för att ändra/förbättra våra egna liv. Men framför allt funderar vi över slutet och om det var rätt eller fel. Finns det ett juridiskt rätt och ett moraliskt rätt? Vad skulle vi själva gjort i samma situation? Beror vårt beslut på vem det gäller?

Superbra bokprat!

Precis som det ska vara.