Galet. Och fascinerande.

Galen.
Det är nog det bästa sättet jag kan beskriva Kevin Kwans bok på.
och fascinerande. För det precis vad Crazy rich i Asien är – galet fascinerande.

Det tog ett litet tag innan jag sögs in i handlingen. Det är lite knepigt att relatera till hur galet mycket pengar de här singaporianerna slänger runt sig. Hur ytligt materiell deras värld är. Men så kom den där händelsen med fisken i handväskan och jag var plötsligt väldigt angelägen om att få veta om Rachel skulle klara att stå emot de bitchiga brudarna på möhippan.

Jag var fast. Sidorna flög fram och den 467 sidor tjocka boken kändes plötsligt nästan för kort. Och ändå alldeles lagom. Historien slutar precis i rätt ögonblick.

Det här är så långt från min värld man kan komma. Designermärken, smycken för miljoner, champagneluncher, prestige och en äregirighet som heter duga. Jag har svårt att bedöma trovärdigheten i det jag läser, antagligen ligger det mycket närmare sanningen än vad jag skulle önska, men enligt modevärldens okrönta (?) drottning Anna Wintour är det ”En skoningslöst rolig satir”.

Det är med lite saknad jag slår ihop boken. På något sätt har den lyckats nästla sig in och vi har blivit lite kompisar, Rachael, Nick och jag. Och Kwan… tja skriva kan han i alla fall karln. Jag kommer definitivt att läsa de andra två böckerna också, jag håller tummarna för att Lovereads bestämmer sig för att ge ut dem inom kort.