Den här gången har hon fel

Where the Crawdads Sing, Erotic Stories for Punjabi Widows, The Last Mrs Parrish, The Rules of Magic… Listan på fantastiska boktips från Reese Witherspoon kan göras lång och fortsätter hela tiden växa, jag följer slaviskt hennes bokklubb för nya tips, men den här månaden har hon valt fel!

För den oinvigde så kan jag berätta att Reese har en bokklubb på Instagram där hon varje månad väljer ut en bok (som sedan så klart säljer slut överallt) och som följarna läser. En del böcker har hon även sedan/innan varit med och producerat för tv och film. Kommersiellt? Ja det är möjligt, men Reese är en genuin läsare och boktipsen hon kommer med är riktigt bra. Oftast.

Nu i mars har hon valt den alldeles nyutkomna Daisy Jones and the Six av Taylor Jenkins Reid som tidigare skrivit den fantastiska Evelyn Hugos sju äkta män. Den här gången möter vi groupien Daisy Jones som lite av en slump blir sångerska i ett band som blir en megahit på 70-talet. De är överallt, spelar överallt, gör succé. Tills en dag 1979 när bandet plötsligt splittras.

Daisy Jones and the Six är deras historia, om den första tiden, succén, vilda nätter och till slut splittringen. Men bandmedlemmarna minns tiden på olika sätt, har olika bilder av vad som hände och det är upp till läsaren att tolka var sanningen ligger.

Jag var aldrig någon bra fan när jag var yngre, älskade aldrig något band ”över allt annat”, hade inte flickrumsväggarna tapetserade med idolaffischer. Kanske är det en anledning till att det här inte riktigt berör mig. Visst är det intressant och välskrivet, det kliar i googlefingrarna för att kolla om Daisy Jones and the Six faktiskt funnits på riktigt, historien känns många gånger som en sann rockbiografi, men det räcker inte hela vägen.

För alla er musikfantaster som trängdes i svettiga konsertlokaler, studsade i takt framför scenen och skrålade med är det här kanske en höjdare. Kanske en trip down memory lane. Kanske ler ni igenkännande. Kanske önskar ni att ni varit mer som Daisy.

För mig funkar det inte riktigt – men, böcker som valts ut av Reese gör succé och det är inte otroligt att vi kommer få se historien om Daisy och de andra på film eller tv-skärmen inom kort.