Charmig läsning

Arthur Peppers diskreta charm
av Phaedra Patrick
Kan man någonsin verkligen känna en annan person? Veta allt om den man lever tillsammans med? Bör man ens känna till allt om varandra eller mår kanske till och med förhållandet bra av att man inte vet allt, att man fortfarande efter väldigt många år kan överraska varandra?
Arthur Pepper trodde att han visste allt om sin fru Miriam. När han nu, ett år efter hennes död, bestämmer sig för att det är dags att rensa ut hennes garderob får han sig sitt livs överraskning. I en sko ligger ett guldarmband med en flera berlocker på, berlocker som visar sig avslöja saker om Miriam som han inte hade en aning om. Sakta men säkert upptäcker han hur lite han egentligen vet om hennes liv innan de träffades. Det är omvälvande och inte helt lätt ta in för honom, men det blir en viktig resa som innehåller både frågor, tröst och kärlek och som hjälper honom att bearbeta sorgen efter hustrun.
Förluster är många gånger svåra att orka med och hämta sig ifrån och om man har levt ett helt liv tillsammans med någon så tar det tid, och det måste få ta tid. För Arthur har det tagit ett helt år, men nu är han redo att fortsätta livet.
Arthur Peppers diskreta charm är en ljuvlig feel goodläsning , kryddad med såväl humor, som glädje och ett stycke vemod. Phaedra Patrick har skrivit en bok att må bra av, njuta av och fundera lite över.