Adolfsson blir bara bättre och bättre

Inte nog med att en galning går lös och förgriper sig på intet ont anande kvinnor i Doggerland, nu har också den världsberömda artisten Luna försvunnit – och det är upp till Karen Eiken Hornby och hennes kollegor att lösa båda fallen.

Mellan djävulen och havet är den tredje boken i serien om Karen och den här gången känner hon kluven, irriterad som hon är över att lägga tid på en irriterande vacker och populär diva som tydligen har för vana att dra sig undan, ”försvinna” då och då. Kanske är det därför hon inte anstränger sig riktigt lika mycket som hon brukar, något som får förödande konsekvenser för många på Doggerland, inklusive henne själv.

Jag gillar verkligen Maria Adolfssons serie om det fiktiva Doggerland. Kanske är det de sköna danska vibbarna som gör det, eller släktskapet med andra favoriter som historierna om Jimmy Perez på Shetlandsöarna, eller Peter Mays trilogier – eller en kombination av alltihop. Jag gillar miljön och karaktärerna, det är härligt spännande avkoppling – perfekt helgläsning.

Har du inte läst de tidigare böckerna tycker jag du ska göra det. I Felsteg träffar vi för första gången på Karen Eiken Hornby och i Stormvarning bjuds det på iskalla mord med whiskytouch.