Han gör det igen!

Peter May blir bara bättre och bättre. Han blev känd för böckerna i Lewistrilogin, men i mina ögon slår både Coffin Road och Entry Island dem med råge. I nya boken Harris Tweed befinner vi oss återigen på de Yttre Hebriderna. De karga öarna i nordvästra Skottland skapar som vanligt en närmast magisk inramning till historien.

Det är också skönt att de nya böckerna är fristående, jag vet att alla älskar serier, men jag föredrar det så här. Miljön är den gemensamma nämnaren som binder ihop dem, i övrigt är allt nytt. 

Harris Tweed är en historia om kärlek, svartsjuka och hämnd. Niamh och Ruairidh Macfarlane är i Paris för att marknadsföra sina exklusiva tweedtyger. Sedan några år tillbaka är de det stora it-företaget i tygbranschen, heta som få, men det är fortfarande ett litet företag som kämpar med ekonomi, orderingång, personal och annat. Men de är lyckliga. De älskar sitt företag och det de gör.

Fram tills den där ödesdigra dagen i Paris närRuairidhs bil plötsligt sprängs i luften och rykten om en otrohetsaffär börjar snurra. Vad är det egentligen som har hänt? Och hur ska Niamg orka vidare? Inte blir det bättre när poliskommissarien Sylvie Braque anländer till ön från Paris och börjar göra efterforskningar.

En May-bok är inget man plockar upp för lite slöläsning, det är riktiga bladvändare som serveras och det är svårt att sluta läsa.