The house across the street

Lesley Pearse är ett säkert kort och en favorit för många läsare. Hennes böcker om starka kvinnor ur olika tidsepoker i vår historia tilltalar många och jag blev väldigt förtjust i The House Across the Street.

Den här gången handlar det om den unga Katy, uppvuxen i den lilla byn Bexhill-on-Sea, som längtar efter något större, något mer spännande. Kanske till och med ett jobb i London. Fascinerat betraktar hon grannen tvärs över gatan. En glamourös, lite mystisk kvinna som väcker känslor hos grannarna. Så starka känslor att när hennes hus brinner ner och två kvinnor hittas döda delar det grannskapet och när Katys pappa häktas misstänkt för mordet vänder sig grannarna från familjen. Övertygad om pappans oskuld börjar Katy försöka luska ut vad som egentligen hände den där kvällen.

Det är spännande, engagerande och härlig läsning. Bitvis var jag övertygad om att jag förstod precis hur det låg till, för att i nästa stund inse att jag hade fel. Riktigt bra skrivet med andra ord.

Jag valde att lyssna på ljudboksversionen och det ångrar jag inte. Rosie Jones är en duktig uppläsare med en röst som passar perfekt för den här boken.