Tävling!

Som en produkt av sjuttiotalet måste jag erkänna att jag är en stor fan av Brasses tävling ”En ska bort”. Fem myror var underbart och jag älskade hans ”fel, fel, fel! Eller inte fel men…” Så nu tänkte jag axla hans mantel.

Ni vet precis hur ”En ska bort” fungerar, dvs en av dessa fyra böcker hör inte hit. Motivera vilken som ska bort och varför. Tävlingen pågår fram till och med måndag 9 maj sedan drar jag en vinnare som får ett fint bokpaket i vinst. Och ja, jag är enväldig domare, den bästa/ mest kreativa motiveringen vinner. Lämna svaret här som en kommentar eller skicka ett mejl till jc.magnusson[a]gmail.com.

Tävlande böcker är:
Isens gåta av Raymond Khoury
De ickesynliga av Fredrik Härén
Till skogs av Tana French

4 Replies to “Tävling!”

 1. Mitt bidrag till vem ska bort!

  Det här var kul, man kan ju angripa problemet på flera sätt.
  Om man bara tittar på enbart omslagen så går ju Isens gåta bort, detta p.g.a den avvikande färgen, blå, de andra tre böckerna är ju av grön nyans.

  Alla 4 böckerna handlar om något otäckt som sker, har skett eller ska ske.
  Isens gåta döljer ngt hemskt som hotar hela världen och som är på väg att avslöjas.
  De vassa tändernas skog döljer också ngt, en verklighet som ingen av de inblandade har sett men som de har drömt om och längtat efter att se.
  De ickesynliga handlar om varelser som bara barn kan se…
  Till skogs handlar om mystiska försvinnanden i skogen.

  Vad händer när man vågar utmana det okända är det som förenar De vassa tändernas skog, De ickesynliga och Isens gåta. Därför tycker jag att Till skogs ska bort.

  Hälsningar Bokfinken Ia
  bokfinken@hotmail.se

 2. Av de fyra böckerna har jag bara läst en – de vassa tändernas skog. Eftersom jag har de andra tre kvar tycker jag de skall vara kvar så jag har något att se fram emot.
  Därför anser jag att De vassa tändernas skog skall bort.

  Jarl

 3. Hej Rickard! Tyvärr är tävlingen redan avgjord, men visst jag håller med, ditt svar är också ett bra alternativ. Men…

Comments are closed.