Som en drömbild

Romantik och bröllop. Fyra gamla vänner som driver agenturen ”I nöd och lust” tillsammans. På pappret är det så sött att det nästan blir lite Harlequinvarning över det hela. Men lilla syster hade läst och tyckte mycket om så jag gjorde ett försök. Och Nora Roberts bok Som en drömbild var faktiskt ganska bra.

Nora Roberts är med mer än 150 utgivna romaner en av amerikas mest produktiva författare. Förvisso rynkar en del på näsan eftersom många av dem är Harlequinromaner men i alla fall. Man måste beundra kreativiteten!
Den här gången är det en serie om fyra böcker som planeras. De handlar om de fyra barndomsvännerna Emma, Parker, Laurel och Mac som redan som barn älskade att leka bröllop. Och det har de fortsatt med även i vuxen ålder, men nu har leken övergått i allvar och de driver en framgångsrik bröllopsagentur. 
Bok nummer ett fokuserar på Mac. Fotograf till yrken och singel liksom de andra tre tjejerna. En ganska tuff brud som inte i sin vildaste fantasi kunde tro att hon skulle falla för en tafatt professor, men det gör hon. Det är i det här läget som varningsflaggorna för sötslisk hissas, men de får snart halas igen. För det är inte sötsliskigt. Romantiskt, ja. Sliskigt, nej.
Tvärt om var det ganska befriande att svepas bort av en historia som inte handlar om ond bråd död och aldrig låtsas vara något annat en berättelse om fyra människors liv. Just nu var det här helt rätt och ett skönt avbrott till deckare och thrillers.
Betyg: ***

Antal sidor: 308
Förlag: Albert Bonnier