Där ingen har gått

Den här våren har visat sig vara en bra tid. Många nya spännande böcker kommer ut och den olästa högen växer för varje dag. Så även idag. Efter att ha läst det första kapitlet i en ny thriller insåg jag att den bör införskaffas. Snarast.


Där ingen har gått av Melanie McGrath känns som en iskall rysare som om den håller vad den lovar kommer att svalka ordentligt när vårvärmen sveper fram.  Hör bara:


”Ingenting försvinner på tundran

Edie Kiglatuk är kvinna, halvinuit, isbjörnsjägare, vildmarksguide, kompromisslös, orädd och motarbetad. Ständigt motarbetad. Då ett skott smäller av i den iskalla arktiska ödemarken tas det för ett vådaskott och att en man dör ses som en tragisk jaktolycka. Ingen lyssnar på Edie och hennes misstankar om att något inte stämmer. Ingen utom Derek Palliser, en ytterst laglydig och plikttrogen polis som är satt att bevaka det gigantiska område som utgör Kanadas del av Arktis. När sedan Edies älskade styvson Joe hittas död i sin säng är det enda som får henne att överleva viljan att få veta vad som egentligen hände. Detta är upptakten till en jakt över de istäckta vidderna – en jakt efter sanningen.”
Om du som jag blir nyfiken kan du läsa det första kapitlet här.

One Reply to “Där ingen har gått”

Comments are closed.