Skrämmande läsning…

… borde vara obligatoriskt så här i Halloweentider.

Jag är ingen stor fan av den amerikanska traditionen med Halloween, men jag måste säga att jag gillade Neil Gaimans blogginlägg från den 23 oktober. Där efterlyser han fler traditioner/ helgdagar där vi ger bort böcker till varandra och föreslår att vi börjar under just Halloween (som är nästa vecka) med att ge bort en rysare till någon eller några man tycker om.

Jag skulle aldrig någonsin påstå att jag tycker om skräckgenren, varken i bok- eller filmform, det ligger inte för mig att bli skrämd. Men när jag började tänka efter så finns det naturligtvis graderingar även inom den genren. Jag tyckte till exempel hemskt mycket om Flickan som älskade Tom Gordon av Stephen King, för att inte tala om Kyrkogårdsboken av Neil Gaiman som båda räknas till skräckgenren (lightvarianter kanske men i alla fall).

Så kanske borde jag haka på den nya traditionen som Neil förespråkar. Vi får se. Vem vet, kanske får just du en skräckbok i present.

Annars tänker jag börja med att fira bokens dag på torsdag med att gå på en författarkväll som den lokala bokhandeln ordnar. Ses vi där?

One Reply to “Skrämmande läsning…”

  1. Snubblade lite över din blogg… =)

    Kyrkogårdsboken är också en av mina favoriter – och jag är inte heller överdrivet förtjust i genren.

    Gillar Neil Gaimans initiativ men känner mig lite kluven då jag egentligen är emot Halloween. Men kanske kan man fira All Hallows Read utan att fira Halloween…

Comments are closed.