Om du bara visste

Om du bara visste
av Caroline Säfstrand

Varför fick Om du bara visste av Caroline Säfstrand vänta så länge på att bli läst? Berodde det på e-boksformatet? På framsidan eller beskrivningen? Jag vet inte. Synd var det i alla fall för hjälp vilken bra bok det visade sig vara. Den gick rakt in i hjärtat, berörde mig djupt. Så otroligt fin och varm!

Om du bara visste är historien om Elin och Anja, två ganska trasiga kvinnor. Men det är ingen tung, dyster eller jobbig bok. På något sätt lyckas Caroline med konststycket att blanda det glada, varm och vackra med det tunga och ibland sorgliga.

Det här är feel-good när den är som bäst. När allvaret och vardagen blandas med leenden och välmående. Som när vackra bilder även får innehålla ett grått moln eller en skugga som inte på något sätt förstör utan snarare förstärker det vackra.

När Elin en dag hittar en förlovningsring i Zacks ficka får hon panik. Som så många gånger tidigare i sitt liv flyr hon. Hon packar en väska och beger sig hals över huvud till Hallands Väderö, en plats hon svurit på att aldrig återvända till. Här får hon under några sommarveckor dela fyrvaktarbostaden med Anja, en äldre enstörig dam som bara vill måla.

Det här är historien om två trasiga kvinnor som möts en sommar. En sommar som kommer att förändra allt. Båda har tagit sin tillflykt till ön och sakta med säkert utvecklar de en vänskap som ger dem styrkan att fundera över och möta spöken ifrån förr och kanske att förändra sitt liv till det bättre.

När jag väl hade plockat upp boken kunde jag inte sluta läsa. Jag blev närmast irriterad när gryningen första strålar sken in och jag insåg att jag faktiskt var tvungen att lägga ifrån mig boken för att fortsätta fira semester och umgås med folk runt mig.

Det bästa betyg jag kan ge den här boken är; Läs den, det är en riktig sommarpärla!

Läs ett smakprov här!

Förlag: Massolit
Antal sidor: 284

2 Replies to “Om du bara visste”

  1. Det låter som en intressant bok. Fick en liten känsla av "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" då jag läste att det handlar om en äldre, enstörig kvinna och en yngre. Jag kommer säkert att ge denna författare en chans. Tack för tipset. 🙂

Comments are closed.