Brev som berör

Två människor som skriver brev till varandra – kan det verkligen vara något?

Oh ja!
Särskilt i Anne Youngsons tappning.
Meet Me at the Museum är en ljuvlig liten pärla som är svår att sluta lyssna på. Helen Lloyd och Lars H Knudsen läser fantastiskt i den engelska versionen och boken fick en extra dimension av de båda rösterna. Jag hoppas att den svenska är lika bra. Båda finns att lyssna på på Storytel.

Meet Me at the Museum
av Anne Youngson

Boken börjar med att Tina Hopgood skriver ett brev till en man i Silkesborg i Danmark som hon aldrig har träffat. Hon förväntar hon sig väl egentligen inte något svar, men hon har några funderingar om mossliket som finns på Silkesborgs museum. Inte heller museiintendent Anders Larsen förväntar sig något mer när han svarar på hennes brev, men sakta växer en vänskap fram mellan dem. Det är en varm vänskap fylld av en förståelse och kärlek de båda behöver just då.

Jag hade kanske inte så förväntningar på boken när jag började läsa den, visste inte riktigt vad jag kunde vänta mig, men sakta men säkert sögs jag in i handlingen. Jag mådde bra av Tina och Anders brevväxling. Den var så varm och hoppfull på något sätt och man önskar inget hellre än att Tina ska packa väskan och en gång för alla åka till Silkesborg för att se mossliket och få träffa Anders i verkligheten. Samtidigt är det något befriande skönt i den eftertänksamma kommunikationen brevledes. 

Jag ser verkligen fram emot filmversionen av boken. Meet Me at the Museum eller Möt mig på museet som den heter på svenska är en bok att krypa upp i soffhörnet med och njuta av i höstrusket. Gärna med en stor kopp Earl Grey som sällskap.