Fullbordad triss för Henry

2019 är definitivt Veronica Henrys år och bjuder på ren och skär njutning för alla oss som älskar välskriven feelgood. Att tre böcker av samma författare kommer ut under ett och samma år hör definitivt till ovanligheterna, men jag är den förste att applådera Printz Publishings initiativ. Lyckan i att upptäcka ett författarskap och för en gångs skull inte behöva vänta ett eller ett par år på nästa bok… den känslan är härlig.

Jag började i våras med att läsa Familjereceptet, fortsatte nu under sommaren med Drömhuset och kan knappt bärga mig tills jag får lägga händerna på Hjärtats bokhandel. Tre helt fristående böcker, den första om Laura Griffiths vars liv rämnar och som söker tryggheten i sin mormors gamla recept och sakta bygger upp livet igen. Den andra, Drömhuset, handlar om hur försäljningen av ett fantastiskt hus öppnar dörrarna till ett liv av hemligheter och som blir en omvälvande resa för mäklaren Belinda. Den tredje och sista ska handla om en bokhandel, dess sörjande ägare och böckers smått magiska kraft att hela brustna hjärtan och vilsna själar. – Whats not to love folks!? Ni förstår säkert att jag ser fram emot den godbiten – 20 september finns den i bokhandeln.

Henry fick sitt första bokkontrakt år 2000 och redan nu knåpar hon ihop den tjugonde boken – makalöst vad produktivt denna kvinna är och om allt är lika mysigt att läsa som Drömhuset och Familjereceptet, ja då vet ju jag vad jag ska leta efter nästa gång jag är i bokhandeln. Och de är inte svåra att hitta, de ljuvliga omslagen gör att de står ut, att de pockar på uppmärksamheten och liksom ber om att bli upplockade, tummade, lästa och älskade.