Bokslut 2009

Ytterligare ett år har passerat, snart i alla fall, och med det har flera böcker passerat revy. Efter en genomgång av blogginläggen kan jag konstatera att jag kommenterat 30 böcker i år. Jag har dock läst fler som jag av en eller annan anledning valt att inte kommentera. Undrar varför?

Under hösten har jag själv tyckt att jag varit lite hård och negativ i mina omdömen och därmed kanske lite snål på betygsfronten. Men ack så jag bedrog mig. Genomgången visade att 23 av böckerna har fått *** eller **** i betyg och bara 7 st lägre än så. Ingen bok har dock fått full pott. Är jag kanske för kräsen?

Jag var också lite nyfiken på den geografiska spridningen på böckerna, och om man ser till var handlingen utspelar sig så ser det ut så här:

Inte så förvånande med USA i topp följt av England. Däremot är det lite spännande att Sverige och Italien kommer som trea följt av Danmark, Egypten och Spanien på en delad fjärdeplats. Jag borde bli bättre på att sprida mitt läsande, Sydamerika, Afrika och Australien finns överhuvudtaget inte representerade. Kanske något att fundera på till årets nyårslöften.