Bok & Vin med Sofia Lundberg

Den röda adressboken av Sofia Lundberg

En bok om en ensam gammal dam och hennes adressbok där alla gamla vänners namn är överstrukna för att de gått bort. Kan det vara något?

JAAA! Det kan det verkligen.

Sofia Lundbergs debutroman Den röda adressboken är vacker, finstämd, lite sorglig och alldeles, alldeles underbar. Det kan det trettiotal ivriga läsare som valt att fira alla hjärtans dag tillsammans med oss på Bok&Vin istället för med sina respektive intyga. De var helt lyriska!

Om jag ska försöka sätta fingret på vad det är som gör boken så bra så är det nog den stora igenkänningen, kanske rädslan för att hamna i samma situation själv en dag – och så klart de ljuvliga åren Doris hade i Paris. Ah… Paris…. Boken slår an en sträng hos oss alla, gammal som ung, och jag tror att det är det som gör den så bra.

Vi är väldigt glada att Sofia ville komma till oss i Uddevalla och berätta om sitt skrivande, sina kommande projekt och att hon ville bokcirkla med oss om Den röda adressboken. Det var, som säkert framgår av filmen, en väldigt trevlig kväll med många skratt, men också djupa funderingar, bra bokprat, god mat och vin och så klart boksignering.

Ett stort tack Sofia och vi ser med förväntan fram emot höstens bok.