Het kärlek i vinterkylan

Grejen med kärlek av Julie James

När nu vintern till slut bestämt sig för att anlända till västkusten så behövs all hjälp man kan få för att hålla värmen. En stor kopp te, varm choklad, en god whisky, levande ljus, en brasa för den som har och ångande, het kärlek. En händelse som ser ut som en tanke är att precis i det ögonblicken dimper Lovereads första bok ner på hallgolvet.

”Rappt, roligt och romantiskt” ska det vara enligt Simona Ahrnstedts blurb på framsidan.

Det verkar ju lovande, precis vad som behövs i vinterkylan. Och visst bjuder Grejen med kärlek av Julie James på några timmars trevlig läsning. Jag kanske inte är lika översvallande förtjust i historien om FBI-agenterna Jessica Harlow och John Shepard som många andra verkar vara, men samtidigt är det befriande skönt att sticka emellan med läsning som saknar mord, psykologisk spänning, nervpirrande thriller eller pastellfärgad feelgood. Det här fyller istället en så välbehövlig lucka i svensk bokutgivning – trevlig romanceunderhållning.

Ända sedan tonåren njuter jag gärna av en romantisk historia emellanåt – jag vill ha variation i min läsning. Möjligen hade jag väntat mig lite mer av den här efter alla hyllningar, lite mer substans i historien. Men för dig som vill krypa upp i soffhörnet med en stor kopp te och njuta av en stunds läsning är den här perfekt och jag ser med spänning fram emot Lovereads fortsatta utgivning.