Böcker ska väcka känslor

The Other Woman
av Sandie Jones

Så långt är vi alla överens. 
Och det är det minsta man kan säga om The Other Woman av Sandie Jones. Jag kan inte minnas senaste gången jag varit på väg att sluta läsa/lyssna på en bok så många gånger.

The Other Woman är november månads boktips i Reece Witherspoons bokklubb på instagram och nio gånger av tio har jag älskat böckerna hon rekommenderar så det var med stor förväntan jag kastade mig över Jones debutroman – bara för att bli vansinnigt irriterad på ömsom Emily och ömsom Pamela, för att inte tala om mesiga Adam. Det hela är så skickligt skrivet att jag dras mellan irritationen och en önskan att få veta vad som ska hända härnäst – det är helt omöjligt att sluta. Jag måste få veta.

Och det kan jag säga med facit i hand – jag är innerligt glad att jag hängde med till sista meningen. 

Sandie Jones bjuder verkligen på en debut som heter duga. Jag förstår varför Reece valde den. Förutom att vara välskriven, beroendeframkallande och överraskande så är det en bok man bara måste prata om. En perfekt bokcirkelbok helt enkelt. Bokkvartetten hade älskat att diskutera det här.

Som titeln antyder handlar den om ett kärlekspar och den andra kvinnan som hela tiden påverkar och hotar deras relation. Till skillnad från vad man kan tro är det dock inte en älskarinna vi pratar om utan Adams mamma som hela tiden är där och sätter käppar i hjulet.

Igenkänningsfaktorn är hög när man läser. Har man inte råkat ut för något liknande själv så känner man definitivt någon i motsvarande situation. Jones spelar skickligt ut mina fördomar och karaktärerna mot varandra och jag är som sagt ömsom skitförbannad på Emily och ömsom på den inkräktande modern Pamela. Och slutet… my my my, jag såg verkligen inte det komma. Snyggt gjort! Så himla bra och jag älskar det faktum att jag var kluven och engagerad under hela läsningen.

Det är som sagt beroendeframkallande, nervpirrande, obehagligt och jag är imponerad! Det ska bli spännande att se vad som kommer från Jones penna i framtiden.

Jag kan bara gratulera det svenska förlag som kommer ge ut den här boken, för jag förutsätter att ingen låter ett manus av den här kalibern glida en ur händerna. 

Det här är fullkomligt unputdownable!