Sommarens stora kärlekshistoria

Sommarens stora kärleksroman har redan landat i bokhandeln. Alla fans av Jojo Mojes, Lucinda Riley och Lesley Pierece kommer älska Nicholas Sparks nya bok Med varje andetag.

Här möter vi Tru och Hope som när de av en slump möts på stranden i Sunset Beach drabbas av en kärlek som förändrar deras liv för evigt. Det var kärlek vid första ögonkastet och en kärlek så stor att den spänner över tid, rum och kontinenter.

Med varje andetag är en bok som för tankarna till den gamla storfilmen Broarna i Madison County, samma känsla fyller en när man läser om Hope och Tru som när man såg kärleken mellan Robert och Fransesca på bioduken.

Sparks är känd för sina historier om kärlek, om två personer som av en slump träffas och förälskar sig i varandra. Med varje andetag följer samma mönster och ställer oss inför frågan om kärlek kan uppstå vid första ögonkastet, och om den i så fall kan bestå. Men också hur olika sorters kärlek påverkar oss, vilka krav vi ställer på kärleken och som kärleken ställer på oss.

Kanske är det det som är Sparks styrka, de mångfacetterade historierna som inte serverar några enkla svar men som engagerar och berör på djupet.