Bokrecension,  Spänning

Självmordssekt och försvunna barn

”Rörigt med väldigt många personer” var vad jag läste när jag såg recensionerna för Familjen Lambs hemlighet. Jag håller inte med. Visst, det är tre parallella historier som vävs samman mot slutet, men det är varken rörigt eller ovanligt många karaktärer.

Vi följer familjen Lamb för tjugofem år sedan och då med Henry som huvudperson. Han ger oss barnets perspektiv på det som hände och som till slut ledde fram till det som polisen kallade ”en sekt som begick kollektivt självmord”.

Det är nutid när vi möter Lucy och hennes två barn nere i Nice. Livet har varit tufft och de lever nu som hemlösa. Lucy är villig att göra nästan vad som helst för att ta sin lilla familj tillbaka till London så att hon kan konfrontera de minnen som plågat henne så länge.

Samtidigt fyller Libby Jones 25 år och får veta att hon ärvt ett hus av en familj hon inte visste hon hade. Kan det verkligen stämma, är hon den enda överlevande arvingen? När hon börjar nysta i det står det klart att hon som bebis hittades som enda överlevande i det där huset, alla andra var döda i det kollektiva självmordet och hennes två syskon försvunna. Vad var det egentligen som hände den där dagen?

Det är en spännande historia Lisa Jewell bjuder på den här gången. Jag har väl inte varit så där väldigt förtjust i hennes senaste böcker, men den här gillade jag. Det är en skickligt skriven en historia som överraskar gång på gång.