Rivers of London

Ibland inträffar saker på flera håll samtidigt oberoende av varandra som verkar leda åt precis samma håll. Så var det med Rivers of London av Ben Aaronovitch. En annons i tidningen fångade mitt öga, jag gillade omslaget. Någon vecka senare resulterade ett besök på Sci-Fi bokhandeln i Göteborg i inköp av boken. När jag kom hem låg senaste numret av Newbooks Magazine i brevlådan och där fanns en flera sidor lång intervju med Ben och en recension. Det var ju bara att vika sig för universums pekande finger och läsa boken.

I den här urban fantasy-historien möter vi Peter Grant, nyutexaminerad polis. Redan första dagen hamnar han mitt i en mordutredning och står inför problematiken med att främsta vittnet är ett spöke. Peter har snart rekryteras till inspektör Nightingales lite speciella avdelning inom polisen. En avdelning som fokuserar på den fantastiska sidan av vår värld, men spöken, flodgudar, vampyrer och andra övernaturligheter.

Det är en speciell men spännande och rolig historia. Ben Aaronovitch skriver med en stor portion humor som jag uppskattar jättemycket.

Betyg: ***
Antal sidor: 432

Förlag: Gollancz

2 Replies to “Rivers of London”

Comments are closed.