Noras val

Årets första bok blev en urban fantasy roman för unga vuxna. Noras val av Becca Fitzpatric är den tredje delen i serien om Nora och hur hon dras in i kampen mellan ont och gott. De andra delarna i serien om Nora heter Fallen ängel och Förlorad ängel


Nora har precis återfunnits efter att ha varit försvunnen/ kidnappad i flera månader. Till råga på allt har hon tappat minnet och minns inget av det som hänt. Varken under tiden hon varit borta eller månaderna innan. Sakta men säkert och i takt med att hon åter dras in i kampen mellan de fallna änglarna och nefilim så dyker små minnesfragment upp. Fragment som hon inte får någon ordning på.

Det här är spännande, lättläst och underhållande. Jag förstår att serien blivit populär och har fans som ivrigt väntar på nästa bok för att få veta hur det går för Nora och hur hon ska hantera den armé hon plötsligt finner sig vara chef över.

I maj 2013 kommer den fjärde delen i serien om Nora, Änglarnas kamp där förväntningarna på Nora att avsluta kriget är stora.

De snygga svartvita omslagen är mycket tilltalande.

Förlag: B Wahlströms

Betyg: ***
Antal sidor: 317

Orginalets titel: Silence
Översättare: Carina Jansson