ReadTreat – presentation av Tom Svensson

Den 17 november går höstens ReadTreat av stapeln. Dagen har temat ”Från vilda djur till ljuv romantik” och bjuder på tre fantastiska och inbördes väldigt olika författare. Idag presenterar jag en av dem; Tom Svensson.

Tom Svensson in action. Foto: Leif -Göran Hjelm

Tom är en av Sveriges främsta naturfotografer och lägger ner själ och hjärta för att dokumentera och rädda några av världens vilda utrotningshotade djur.

Som förste externa fotograf någonsin lyckades han fotografera de sällsynta gyllenhövdade lejontamarinerna. I boken Tamarinerna – regnskogens lejon får vi följa Toms resa till Brasilien och se de världsunika bilderna.

Från Sydamerika flyttades fokus till Afrika och de sällsynta och extremt hotade vita lejonen. Ett par resor till Sydafrika resulterade i den fantastiskt vackra fotoboken De vita lejonen.

På senare tid har Toms engagemang och ansträngningar för att göra oss uppmärksamma på den illegala jakt som allvarligt hotar flera av Afrikas djur. Genom sina bilder och med hjälp av sitt kontaktnät visar han oss den grymma verkligheten.

Du kan följa Tom och se hans fantastiska bilder på www.tomsvensson.se och på facebook: https://www.facebook.com/tom.svensson?fref=ts.