Möte med Piratförfattare

Härom dagen hade Bokia Avenyn i Göteborg och Piratförlaget bjudit in till författarkväll. Fyra författare förgyllde onsdagskvällen medan vi njöt av snittar och vin. Ett plus var att alla var nya bekantskaper för mig.

Kristina Ohlsson, som jag hört talas om tidigare men inte läst, är inte bara en produktiv författare, hon är dessutom rolig. Vi skrattade gott när hon berättade om sina författardrömmar från de första kattböckerna till dagens femte deckare Davidsstjärnor. Och av bokbloggarnas recensioner att döma så är det en bok som måste läsas.

För sin bok Grundläggande genetik fick Mikael Fant pris som Årets debutant. Nu har han kommit ut med en ny bok, Vattnet i mars som handlar om en egensinnig norrländsk familj. Den får definitivt flytta längre upp i läshögen.

Sist men inte minst presenterade författarparet Lena Eberwall och Per E Samuelsson sina böcker Ers majestäts olycklige Kurt och den senaste, Mördaren i folkhemmet. Som de brottsmålsadvokater de är har de valt att fokusera på två verkliga rättsfall, eller snarare rättsskandaler. Jag är för ung för att minnas skriverierna om såväl Haibyaffären som om den svenske idrottsikonen Olle Möller, men övriga publiken nickade igenkännande. Mördaren i folkhemmet kommer snart att spelas i bilstereon, det är en sak som är säker.

Ett stort tack till Bokia och Piratförlaget för en trevlig kväll med många spännande boktips. Jag ser redan fram emot nästa gång.

One Reply to “Möte med Piratförfattare”

Comments are closed.