Beautiful Creatures

Beautiful Creatures

En förbannelse, ett val, två öden… Så beskrivs Beautiful Creatures, kärlekshistorien mellan Ethan och Lena. En kärlekshistoria som ställer allt på sin spets.

När Ethan och Lena möts är det som om jorden slutar snurra. Det slår gnistor och de inser att de är menade för varandra. Men livet är inte lätt för vanliga dödliga och inte är det lättare för häxor heller.

Det är näst intill omöjligt att låta bli att dra paralleller mellan Twilight-trilogin och Beautiful Creatures. Båda är YA-böcker med övernaturliga inslag och episka berättelser om kärlek mellan människa och häxa/vampyr/varulv. De är dessutom lätta att läsa och sidorna rinner iväg. Man vill helt enkelt veta hur det går.

Liksom Twilight är berättelsen om Ethan och Lena en trilogi och vi lär få följa Lenas utveckling som häxa och vara med på deras kärleksresa. Förhoppningsvis håller de kommande böckerna om Lena och Ethan bättre än Twilightböckerna som tappade en del i kvalitet och tempo.

Jag önskar att jag funnit den här typen av böcker när jag var i slukaråldern. Jag hade älskat dem. Det här är den första boken i serien om Ethan och Lena och är filmatiserad med favoritskådisar som Jeremy Irons och Emma Thompson i rollistan. Måste ses!

Du kan läsa ett smakprov här.

Betyg: ***
Antal sidor: 528

Förlag: Semic