Gift för nybörjare

Igår var det kärlek för hela slanten, idag – Gift!

Härom dagen var jag på författarträff på Bokia i Göteborg. Förutom ett mycket intressant möte med Olle Lönnaeus var jag ju tvungen att scouta runt lite i butiken. (Vem kan låta bli det när man kliver in i en bokhandel? Va?) Och då snubblade jag över en liten pärla, Gift för nybörjare av den isländske författaren Eirikur Örn Norddahl. Jag föll pladask för det fina omslaget och baksidestexten. Förhoppningsvis landar den i brevlådan vilken dag som helst.

Lite extra kul var det att få veta att Eirikur kommer till Bokmässan i höst. Och av beskrivningen av honom inser jag att det är en karl jag måste försöka lyssna på.

”Gift för nybörjare handlar om Halldór som är arbetslös och bosatt i Reykjavik. Någonting är fel i hans liv, men han måste lista ut vad. Halldór delar lägenhet med filosofistudenten Dísa som nyligen har förlorat sin dot- ter i en tragisk bilolycka. Vad som är fel i hennes liv är uppenbart.
Efter att Dísa dragit hem en synnerligen giftig tagg- buske till lägenheten, och senare också genusveten- skapstudenten Högni, blir Halldór plötsligt oförmögen att lämna hemmet och utvecklar ett ohälsosamt intresse för att bruka gift.”

3 Replies to “Gift för nybörjare”

  1. Måste alla isländska böcker ha något att göra med en Halldór? Är det vanligaste namnet på ön? Jag läser två böcker nu, en skriven AV en Halldór, i en är Halldór en av huvudpersonerna. Och det är inte den här 🙂

  2. Roligt att se att du också hittat Gift för nybörjare! Har du hunnit läsa den kanske? Jag är så hemskt sugen på att diskutera slutet med någon: =) Jag har skrivit lite om den på min egen, modesta bokblogg http://fagutal.blogspot.se/ och där får du gärna, om inget annat, kommentera när du väl har hunnit läsa boken!

    Vänliga hälsningar Emelie

Comments are closed.