Det som göms i snö

kommer upp i tö…. 
Klingar ju som bekant visan och det är precis det som händer i Carin Gerhardsens nya bok med samma titel. Bilen som sladdade av vägen den där vinterdagen blev snabbt översnöad och hittades först fyra dagar senare – efter att mannens familj förtvivlat letat efter honom.

Det är en brutal början vi kastas in i och det fortsätter i samma höga tempo hela vägen till slut. Gerhardsen ger oss inte ett enda kapitel att andas ut i. Det gäller att vara alert för att inte missa en enda av ledtrådarna som väver samman karaktärernas öden och som till slut kommer att avslöja vem som är den skyldige. 

Möjligen är tempot lite väl snabbt ibland, kapitlen är extremt korta och växlingarna snabba men jag tycker det funkar. Och särskilt förtjust är jag i de tre kvinnorna som porträtteras – starka men samtidigt brutna. Var och en med sina bördor att bära. Kvinnor att beundra och tycka om för deras stora hjärtan och samtidigt lida med i deras livsöden.

Jag är inte någon trogen fan av Gerhardsen sedan tidigare, det här är faktiskt mitt första möte, men det är ett möte som ger mersmak. Jag ser fram emot fler böcker av henne.