Bröllopsfixaren

Bröllopsfixaren av Marita Conlon-McKenna är en feel-good roman om en mor och hennes tre döttrar. Modern är en riktig äktenskapsmäklare, i stort och smått. Hon älskar att para ihop saker, människor och händelser. Sedan några år tillbaka är hon änka och för tillfället kretsar livet i huvudsak runt att hennes tre döttrar alla är singlar. Vilket är förfärligt, med tanke på att det är i trettioårsåldern. Hemska tanke!

Maggie, modern, ägnar dagarna åt att försöka hitta lämpliga pojkvänskanditater åt döttrarna och hon hoppas snart få gå på deras bröllop i stället för på alla sina vänners döttrars bröllop. Men det verkar inte så. Efter flera olyckliga kärlekshistorier fokuserar äldsta dottern Grace på sin karriär. Mellandottern Anna är så uppslukad av sin romantiska bild av hur en perfekt man ska vara, och han finns ju bara i böckernas värld, att det kommer vara helt omöjligt för någon karl att leva upp till den bilden. Yngsta dottern, Sarah, ägnar hela sin tid åt den sexåriga dottern och har varken tid eller möjlighet att hitta kärleken igen. Inte undra på att mamma måste rycka in. Men det går naturligtvis inte riktigt som mamma planerar, men kanske blir det bra ändå.

Jag har tidigare läst En liten hattaffär om hörnet av samma författare och tyckte hemskt mycket om den. Bröllopsfixaren är inte lika bra. Handlingen är så självklar och uppenbar att man vet precis vad som ska hända innan bokstäverna hunnit bilda orden på sidan. Kanske är det precis så en feel-good bok ska vara, men jag tycker det är lite ointressant. Det är inte på något sätt en dålig bok, och de irländska miljöerna är fantastiska, men handlingen blir… tja, ointressant. Jag vet ju att det kommer att gå bra för dem allihop. Att alla kommer att bli lyckliga när de väl fått en man i sina liv.

Betyg: ***
Antal sidor: 383

Förlag: Norstedt

Andra som läst boken:
Bokfink