Årets snyggaste omslag innehåller en riktigt bra bok

Bakom det här fantastiska omslaget döljer sig en av årets bästa böcker!
Där inget vissnar mera är förvisso en briljant deckare, men samtidigt så oerhört mycket mer.

Vi befinner oss i Edinburgh 1849 när den unge läkarstudenten Will Raven hittar sin vän död. Hennes ansikte är förvridet av smärta och det är uppenbart att allt inte står rätt till. När fler kvinnor hittas står det klart att läget är allvarligt, men vad och vem är det som har dödat dem?

Här finns förutom ond, bråd död även briljanta läkare som experimenterar vilt för att utveckla läkekonsten, särskilt inom områden som bedövning och sövning. Vi möter också Sarah som är husa och sannerligen inte har något till övers för Will. Av någon anledning tycker hon instinktivt illa om honom från första början, vilket gör det lite komplicerat när de två tvingas samarbeta för att ta reda på vad som hänt de döda kvinnorna. Det blir en jakt på sanningen som för dem in i Edinburghs skumma kvarter, lika väl som till stadens högst ansedda kirurger. Med fara för eget liv kämpar de för att lösa gåtan.

Ambrose Parry är pseudonym för makarna Chris Brookmyre och Marisa Haetzman där han är prisbelönt författare med tjugotalet skrivna böcker och hon är narkosläkare sedan många år.

Det är ett författarskap som ger mersmak och jag ser fram emot fler böcker från deras penna, och ingen kan vara gladare än jag efter att ha fått höra att Där inget vissnar mera är första boken i serien om Will och Sarah.