Vulkanisk trippelrecension

Vi har en bokslukare av rang som gästbloggare idag. Det är Jarl som den senaste tiden läst tre böcker som alla getts ut på Vulkan förlag.

Det här är en självbiografisk bok om och av Anna Petersson som berättar om när familjen flyttar till Dubai eftersom hennes man fått ett treårskontrakt där. Hon och barnen, 3 och 5 år, möts av en helt ny kultur och andra värderingar av familjerollerna och livsstil.
För en person från det kalla Sverige är det en helt ny upplevelse att det är svalt när det bara är 35 grader. Anna som hemma i Sverige var van att ta beslut och styra och ställa finner nu att skall man få något gjort skall mannen i familjen ringa om det, inte kvinnan. Från att varit yrkeskvinna blir Anna nu hemmafru med uppgift att se till att barnen kommer till skolan och hämtas därifrån samt planera tiden för familjens gemensamma aktiviteter.
Boken är skriven utifrån Annas dagboksanteckningar och är humoristisk och i vissa fall inträngande. Ibland blir det dock onödigt många upprepningar. Konsten att göra en U-sväng är väl värd att läsa och ger en god inblick i hur hustrun till en arbetande man i Dubai upplever tillvaron.
Betyg: 3
Antal sidor: 193
Lammen och Vargen av Anders Erlandsson.
OGN är ett familjeföretag som sysslar med medicinska instrument. När vi kommer in i handlingen står företaget inför en utmaning. Ett investmentbolag är intresserat av att ta över men man vet att de arbetar för att ta ut så mycket pengar som möjligt genom att sälja av fastigheter och lönsamma delar av bolagen de köper upp. Vi får följa spelet hur OGN kämpar för att klara sig från övertagandet.

Boken är intressant skriven och ger en god inblick i dagens finansvärld. Jag kommer osökt att tänka på SAAB. Det hela är en värld som jag inte kan något om men det är spännande att läsa om kampen mellan finansens höjdare.

Betyg: 4-

Antal sidor: 517

Filmen av Lill Lindbäck. 
Sara har en fest för sina väninnor. Festen är livad och Sara blir berusad som vanligt.
I slutet av kvällen kommer hennes väninna Olivia och vill prata. Det är inte läge för det och Sara ignorerar Olivias önskan. Det sig att Olivia aldrig kom hem från festen.

Dagen efter är Sara inne i grannens lägenhet för att låna ett par filmer. Hon får då se filmer med barnporr och tycker att hon känner igen några av barnen på bilderna. Sara börjar nysta i vad som ligger bakom. Vi får följa med avslöjandet av en internationell barnporrhärva och vad det kan medföra för dem som försöker avslöja det hela.

Boken är ganska bra skriven och den visar vilka krafter och pengar som är i omlopp.

Betyg: 3

Antal sidor: 227