Uncategorized

Verkliga förebilder

På gårdagens bokmal kom vi att diskutera den verkliga förebilden till Lisbeth Salander i Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Stieg hade sin brorsdotter som förebild när han skapade karaktären. I DN på nätet kan man läsa en intervju med henne.

Filmen verkar ju precis som boken bli en stor succé och man borde antagligen se den. Om inte annat så för att kunna delta i diskutionerna på fikarasten. Fast kanske ska jag börja med att läsa boken, jag verkar vara en av de få som inte gjort det. Anledningen? Tja, det är fånigt det måste jag medge, men när något blir så hypat som Milleniumtrilogin blir jag lite skeptisk. Förlorar liksom lusten att läsa boken, lyssna på skivan eller se filmen, vad det nu är kan vara. (Jag har fortfarande inte sett Titanic, av exakt samma skäl.) Jag inser att det är lite trångsynt och att jag nog borde ta mig i kragen och läsa böckerna och se filmen. Jaja, vi får se.

2 kommentarer

  • Ulrika

    Håller med dig om Milleniumtriologin. Inget jag rekommenderar efter att ha försökt lyssna på den. Johan var däremot helt taggad av den och har nu lyckats få med mig på filmen. Får se hur detta går…….

    Många kramar från lillasysteryster som mår superförträffligt bra just nu