En lyckad bokmal!

Det blev en lyckad kväll. En fantastisk musselsoppa med efterföljande minisemla och trevligt bokprat. Pratet inleddes med utdelning av de litterära godispåsarna som gjorde stor succé. Tjejerna blev verkligen glada och det bestämdes att vi skulle läsa en av böckerna i våra påsar till nästa Bokmal om sex veckor. Eftersom vi alla hade Myrrha i våra påsar bestämde vi att alla ska läsa den. Och kors i taket, ingen hade läst den ännu.

Efter ordentligt frossande i påsarnas innehåll gick vi så småningom över till det ordinarie bokpratet (om det nu finns något sådant som ett ordinarie bokprat, vi är ganska spretiga). Boktipsen den här gången var:

Dödgrävarens dotter av Joyce Carol Oates – en mycket bra bok om ett ganska tragiskt levnadsöde.
Aprilväder av Viveca Lärn – en tunn historia som nog kommer att göra sig bäst på TV.
Gunillas man försvann av – en skrämmande och sann historia om en kvinna vars man försvinner och alla de problem hon ställs inför. Samhället är inte rustat rent juridiskt för att ta hand om sådan situationer, och framför allt inte när han efter tretton år kommer hem igen. Kan en dödförklarad människa bli levande igen, och innebär det att Gunilla är gift igen? Skrämmande men viktig bok.
Drood av Dan Simmons – en berättelse om Charles Dickens sista år i livet och den hemska tågolycka som kom att färga de åren.
Total kontroll av David Baldacci – en klassisk Baldacci-historia. Spännande och helt omöjlig att lägga ifrån sig.
Blandat blod av Katarina Mazetti – en saga från 900-talets Sverige. Ingår som första delen i en planerad serie om tio böcker om Sveriges historia. Tio böcker är planerade, en om varje århundrade, och olika författare är tänkta att skriva de olika böckerna. Fantastiskt koncept om de lyckas ro iland det. Blandat blod är spännande och okej, men inte mer.

Det är fruktansvärt pinsamt, men jag har glömt den sista boken. Den handlade om Uddevallas historia i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Intressant och insatt skrivet. Och jag lovar att återkomma med titel och författare. Måste vara sömnbrist som fått mig att glömma.