Väster om Vinga

Väster om Vinga
av Viveca Lärn

För ett år sedan lärde vi känna de boende i hyreshuset Öster om Heden. Då vann de pengar på PostkodLotteriet och lämnade höstrusket i Göteborg och åkte på safari till Afrika. Nu är de tillbaka hemma och livet hade kunnat återgå till sin vanliga lunk, men så blir det inte. Resan har förändrat dem alla.

Holger, en av tobakshandlarbröderna, bestämmer sig för att det är dags att bli vuxen och flytta hemifrån. Margareta börjar på akvarellkurs och blir kär i läraren. Samantha har hittat tillbaka till Roger efter safarin och väntar nu barn. Men det är något konstigt med Roger.

IVäster om Vinga lyser solen åter i Göteborg och även den här gången är det på resa som livet ställs på sin spets. Margareta åker på akvarellkurs till Skagen där hon anstränger sig för att förföra den sexige Marcel. Något som inte uppskattas av maken Axel. Roger tar med sig Samantha till vackra Vinga. Något hon inte alls förstår att uppskatta och är det verkligen bra för bebisen?

På sitt eget oefterhärmeliga vis berättar Viveca Lärn en saga om vuxna människor som konfronteras med livet. Med kärlek och sorg. Uppbrott och förening. Viveca har en alldeles egen rytm och ett eget sätt att berätta sina historier. Karaktärerna är vanliga människor men ändå på något sätt karikatyrer. Hon målar dem med stora penseldrag som både tilltalar och förenklar.

Betyg: ***
Antal sidor: 329

Förlag: Wahlström & Widstrand