Fredagsförfattaren 2 augusti – Karin

Idag har Karin namnsdag, GRATTIS, och en genomgång av bokhyllan visar på flera författare med namnsdag idag.

Karin Fossum, Karin Alvtegen, Karin Wahlberg, Karin Alfredsson, Karin Berglund och Karin Brunk-Holmqvist. Sex författare vars böcker sträcker sig från mysig feel-good, via blomsterfakta till spännande kriminaldramer.

Norska Karin Fossum är en bekantskap jag fortfarande inte har gjort. En av hennes böcker ligger i läshögen så nu ska det inte dröja länge innan vi känner varandra.

Av Karin Alvtegen läser jag just nu Fjärilseffekten och gillar än så länge. Återkommer med tankar runt den.

Karin Wahlberg har jag fortfarande kvar att läsa något av. Ska bli spännande!

Karin Alfredsson är en favorit i min bokcirkel. Själv har jag läst, eller snarare lyssnat på, 80 grader från varmvattnet, en skrämmande, viktig och bra bok. Dessutom har hon skrivit en novell som ingår i samlingen Mord på önskelistan, en novellsamling som föll mig på läppen. Perfekt läsning i vintertid medan man julstökar.

Karin Berglunds Blombok införskaffades under Tidningen Vi’s litteraturkryssning härom året och var ett litet fynd. Kåserier om trädgårdar, blommor och odling som fick mig att vilja köra ner händerna i jorden och börja odla.

Av Karin Brunk-Holmqvist är en flitig författare. Hela nio böcker har det blivit hittills. Själv har jag läst Surt sa räven om rabarberna och Villa BonitaDen första var lite mysig, den andra var jag inte särskilt förtjust i.