Tyskspråkig litteratur

Efter att ha rannsakat mitt minne, min bokhylla och min läsdagbok har jag kunnat konstatera att min läsning har en brist. Jag kan inte för mitt liv nämna en enda samtida tyskspråkig författare eller för den delen en enda bok som utspelar sig i Tyskland. Några stycken klassiska namn från skoltiden dyker upp, men inte ett enda samtida. Den tyskspråkiga delen av världen verkar vara som ett stort svart hål på min litteraturhimmel. Tragiskt! Särskilt med tanke på att jag avgivit ett högtidligt nyårsboklöfte om att bredda min läsning geografiskt.

Som nybliven bloggambassadör för Bokmässan 2011 vars fokus kommer att ligga på just den tyskspråkiga litteraturen (Tyskland, Schweiz och Österrike) så kändes det som en extra sporre att hitta några godbitar att läsa. Nu är jag (kanske lite) kinkig i mitt bokval, jag läser inte gärna biografier och skildringar från andra världskriget och de trauman folk tvingade genomgå då ligger inte högt på min läslista, oavsett varifrån författare kommer.

Så hjälp mig snälla! Ge mig tips på bra spännande samtida tysk litteratur.

One Reply to “Tyskspråkig litteratur”

  1. Hej, såg att du har en länklista med förlag. Bokförlaget perenn är ett förlag som givit ut översättningar från tyska (www.perenn.com). Roligt om du vill ta med den länken i listan. Hälsningar Per Nilson, Bokförlaget perenn

Comments are closed.