Topp 3 Tisdag – best of 2020

Att plocka ut årets bästa böcker är alltid svårt. Jag har ju som bekant läst en hel del. Mycket är helt ok men det är ändå få historier som är så där riktigt bra att de stannar kvar. En handfull av förra årets böcker stod onekligen ut lite extra, sög sig fast och var svåra att glömma. Här kommer min topp 3 för 2020 (utan inbördes ordning, de här var helt enkelt bäst – var och en på sitt sätt).

Kajsa Grytts Performance åker rakt in på listan. Det var en minst sagt omtumlande läsning. Så himla bra. Kort, men med större, intensivare handling än det mesta jag läste under året.

Helt annorlunda var Petters fina hyllning till Koster – Min plats på jorden. Vackrare kärleksförklaring får man leta efter. Jag rekommenderar dessutom starkt att man lyssnar på Petters egen inläsning av boken. Den ger en extra dimension.

Nästan sist på året återstiftade jag bekantskapen med Denise Mina. Lite skeptisk ska jag erkänna att jag var, men som hon golvade mig med Verkliga brott. Mer sånt önskar jag mig för 2021.