Rysligt spännande Gaiman!

Ett nytt fynd! Jag har aldrig läst något utav den oerhört populäre författaren Neil Gaiman. I USA är han megastor både som författare av barn-, ungdoms- och vuxenböcker, ofta inom skräck eller fantasygenre, och som flitig bloggare och twittrare. Flera av hans böcker och serier har blivit film, bland annat den underbara Stardust med stora skådisar som Ian McKellen, Michelle Pfieffer och Robert DeNiro.

Av en slump lotsades jag in på Mr Gaimans blogg härom sistens och upptäckte en liten guldgruva. Jag gillar verkligen hans sätt att skriva och tänka. Så jag surfade runt lite och hittade flera av hans böcker översatta till svenska på bokus.se.
Bland annat Kyrkogårdsboken som jag efter att ha läst ett smakprov ur genast lagt till i min önskelista. Den verkar helt underbar! Åh, tänk om syskonbarnen kunde vara i 12-15-års åldern (som boken enligt uppgift vänder sig till). Vad härligt det vore att få sätta den här i händerna på dem. Ja ja, tills vidare får jag väl läsa den själv.

Boken handlar om en liten pojke som förlorar sin familj och uppfostras, inte av djur som Mowgli, utan av spöken på en gammal övergiven kyrkogård. Lite lagom läskigt och så där behagligt ryslig. Jag bara måste läsa den!!!