ReadTreat – författarpresentation av Simona Ahrnstedt

Den 17 november går höstens ReadTreat av stapeln. Dagen har temat ”Från vilda djur till ljuv romantik” och bjuder på tre fantastiska och inbördes väldigt olika författare. Förra veckan fick ni en presentation av Tom Svensson. Idag är det Simona Ahrnstedts tur.

Simona Ahrnstedt


Vår egen Queen of Romance har med sina två böcker blivit en snabbt stigande stjärna på författarhimlen. På egen hand har hon introducerat en av västvärldens största litterära genre för oss och lyckats. Såväl kvinnor som män köper, läser och älskar hennes böcker.

Debutboken Överenskommelser utspelar sig i Stockholm på 1880-talet. Beatrice, en hårt hållen borgarkvinna, och Seth, stans mest eftertraktade ungkarl, möts på Operan och det slår gnistor. Men det andra människors planer och överrenskommelser sätter käppar i hjulet för dem.

Även i Europa gör Simona succé och Överenskommelser har sålts till flera länder.

I somras kom den fristående uppföljaren Betvingade ut. Den här gången förflyttas vi till medeltidens Sverige. Stormannadottern Illiana ska trolovas och bestämmer sig för att gå till tjärnen och bada. Men hon rövas av misstag bort och förs till Markus Järv, en av kungens närmaste män. Marcus bestämmer sig för att göra det rätta och föra tillbaka Illiana till hennes föräldrar. Men det går inte riktigt som han tänkt sig och snart är två av hennes bröder döda och Markus tvingas gifta sig med Illiana. För de nygifta tu fylls livet av maktspel och intriger.

Simonas fans som lärt sig älska kombinationen av spännande handling och ljuv (och ganska erotisk) romantik väntar ivrigt på den tredje boken som beräknas komma ut nästa år.

Simona är också en flitig och skicklig bloggare. Du kan följa henne på www.simonaahrnstedt.se och på facebook https://www.facebook.com/simona.ahrnstedt?fref=ts