Chanslös och jag kan inte värja mig

Jag gillar verkligen det här. Gail Carrigers romaner om Alexia Tarrabotti, numera lady Maccon, har blivit ljuvliga ljuspunkter på min läshimmel. Den första boken i paraplyserien landade på hallamattan i våras och jag föll pladask för Själlös. Gails härligt corny berättelser om Alexias äventyr bland varulvar och vampyrer i det viktorianska London är förtjusande. Jag öppnar andra boken, Chanslös, och det tar inte många sidor innan jag inser att jag inte kan värja mig. Läsningen blir en ren njutning.

Chanslös av Gail Carriger
I Chanslös sprider sig en farsot bland Londons övernaturliga invånare. En pest som drabbar spöken, varulvar och vampyrer på samma sätt, de blir dödliga igen. En katastrof! Drottningens skuggkabinett står handlingsförlamade. Ingen vet vad som orsakar farsoten. Och mitt i krisen försvinner Alexias make. Det visar sig snart att han rest till sin ursprungsflock i Skottland. Alexias jakt på sin make för henne allt närmare orsaken till farsoten.
Det här är rappt, roligt och spännande. Jag gillar det verkligen och ser egentligen bara ett fel med boken – den tar slut! Efter en cliffhanger av guds nåde lämnas man i ett tomrum. ”Men! Så kan det väl inte sluta?!” Men jodå, det kan det och om man inte vill läsa boken på engelska får man vackert vänta för del tre finns ännu inte översatt till svenska. Om jag kan vänta? Skulle inte tro det. Såg till att få hem del tre och fyra som audio book omedelbums. Ska bli spännande att lyssna på av flera skäl. Först och främst för att få veta hur det kommer att gå, men det ska också bli intressant att lyssna på engelsk talbok igen. Det är många år sedan sist. Kan knappt vänta tills jag får sätta mig i bilen igen.
Gail Carrigers böcker ges i Sverige ut av Styxx Fantasy. Ett förlag som fokuserar på urban fantasy och där passar ms Carrigers steam punk böcker alldeles förträffligt. Styxxs böcker är också grafiskt fantastiskt läckra. Fina omslag, de häftigt svärtade sidkanterna och den tjocka papperskvaliteten. Det tilltalar mig. Mycket!
Blev du nyfiken? Provläs första kapitlet.
Betyg: ****
Antal sidor: 375
Förlag: Styxx