Osvenskt skräckäventyr

Bokmalen.nu läser Här kommer natten av Charlotte Aquilonius
Här kommer natten av Charlotte Aquilonius

Här kommer natten känns väldigt osvensk. Kanske är det ämnet som gör det. Förvisso har både Ajvide Lindqvist och Mats Strandberg skrivit om vampyrer helt nyligen, och de är i gott sällskap med andra svenska författare. Ändå känns det här annorlunda. Det känns mer släkt med Twilight eller True Blood än Låt den rätte komma in och Färjan.

”Ett skräckromantiskt äventyr” – så beskrivs boken på baksidan. Och visst, jag vet att vampyrer går under genren skräck, men så värst läskigt är det inte, men spännande och romantiskt är det absolut.

Det här är en bok som passar in i blad-vändar-högen, det är lättläst och engagerande och sidorna vänder sig nästa av sig  själva. Plötsligt upptäcker man att det gått ett par timmar och att boken närmar sig sitt slut, och bättre betyg kan ett äventyr knappast få.

Dock finns några logiska luckor och hopp som irriterar likt surrande myggor och jag önskar att texten fått en vända till hos korrläsaren. Det är lätt hänt när man ändrar, petar och flyttar runt i en text jag vet. Det händer mig jämt på jobbet, men när det väl går till tryck bör det vara åtgärdat.