Kontentan – lita inte på någon

Att få träffa författare och prata böcker med dem är en förmån jag har lite då och då. Det är inte bara fantastiskt roligt (de flesta är så otroligt trevliga) utan också väldigt intressant. Man får reda på de mest underliga saker; som att man kan bli författare på grund av den förfärliga svenska vintern, att man kan skita helt i allt vad synopsis heter det funkar ändå, eller höra om recensenten som kärat ner sig i en av huvudpersonerna eller…

I förra veckan hade jag förmånen att få prata med Mariette Lindstein under en Bok & Vin-kväll. Det var trevligt, spännande och oerhört intressant. Hon har ju onekligen en både speciell och skrämmande historia bakom sig med 25 år högt inom scientologin, en dramatisk rymning och nu en agenda att öppna våra ögon för vad som faktiskt sker.

Många av er har säkert redan läst den första trilogin om sekten på Dimön. Den nya boken, Vit krypta är den första i en serie som inte har något alls med de första böckerna att göra men som ändå berör samma ämnen och berättar hur människor i sekter kontrollerar och bryter ner andra. Men det är inte bara en mörk bok, det är också en väldigt underhållande thriller med ljusa ögonblick och väldigt härligt sex. Som sagt, vi är nog många som fick ett lite extra gott öga till Karl Asher.

Titta gärna på vårt samtal här nedan och ila sedan till bokhandeln, biblioteket eller bokhyllan om den redan står där och läs Vit Krypta. Den bjuder på underhållning och eftertanke, och kontentan av det hela – lita inte på någon!