Om svårigheten att välja nytt

Det är ett världsligt dilemma, jag vet, men ändå nog så besvärligt att komma tillrätta med – hur väljer man en ny bok att läsa?

Inför semestern brukar jag göra en röjning i hyllan med olästa böcker och packa en hög böcker som blivit stående av ena eller andra anledningen. Två kriterier avgör vilka som får åka med; 1) de måste locka till läsning och 2) jag ger gärna bort dem. Målet är att ingen av de lästa böckerna åker med hem igen. Jag lämnar dem i olika hamnbibliotek eller ”glömmer” dem på tåg och färjor till någon annans läsglädje.

Samma sak i år. Båtbiblioteket fylldes på med sju olästa böcker – semester kunde börja.

Men… väl ombord har jag svårt att hitta något som lockar. Jag börjar på den ena efter den andra. Läser några sidor eller kapitel, men… nej… Jag fastnar inte. Och det är skitstörigt!

Vänder mig till Storytel där utbudet av eböcker är stort. Bortser ifrån det faktum att jag kommer behöva ladda mobilen oftare (det får lösa sig i de olika hamnarna). Men om igen saknas något. Jag hittar inget som lockar tillräckligt för att fånga mig.

Hjälp mig överleva semestern – ge mig boktips!