Nytt i veckan

Januari sägs vara årets fattigaste månad. Kanske passar det extra bra att lysa upp fattigdomen och vintermörkret med nya spännande böcker. Just nu är flera intressanta titlar aktuella.

Näktergalens död
Två döda män, en försvunnen ukrainska, en flyktingförläggning och en ovanlig hjältinna i Röda Kors-sjuksköterskan Nina Borg.

Den tredje boken i serien lockar till läsning och jag har ju en liten fäbläss för danska författare så det ska bli spännande att stifta bekantskap med Lene Kaaberböl och Agnete Friis nya bok.

Dödlig besatthet
Nora Roberts tillhör kanske inte en av favoriterna, men hatten av för denna ytterst produktiva kvinna. Nu kommer hon med en ny bok.

Den här gången är det en författarinna som kombinerar sitt skrivande med att vara lägenhetsvakt, och att smygtitta på grannarna. När hon får se en kvinna kastas ut från 14 våningen dras hon in i utredningen om vad som egentligen hände. Lite Hitchkocks ”Fönster mot gården”-känsla är aldrig fel!

Kvinnan som stal mitt liv
Irland. Marian Keyes. Vad kan gå fel?

En framgångsrik författare landar efter en succártad turné i USA brutalt i vardagen. Vad ska hon nu skriva om? KAn hon åter bli den kvinna hon en gång var? Och vad var det egentligen som hände i New York som fick henne att så hastigt återvända till Irland?

Över gränsen
Carl-Michael Edenborg bjuder på erotiska noveller. Behöver jag säga mer? Vi behöver all värme vi kan få när julmyset är bortplockat och vintermörkret kryper på.