Möt våren i Paris

När vårsolen steker in genom fönstret och försöker locka ut en i den, ännu bitande, vinterkylan är det lätt att drömma sig bort. Och vart bättre än Paris så här på våren. Det är något visst med den staden som lockar och drar. Och ännu mer så efter att ha avnjutit Jojo Moyes bok Ensam i Paris.

Den här gången bjuder hon på en bok med två längre noveller/kortromaner och nio kortare historier. Alldeles perfekt långa för en fika på balkongen. De två längre historierna (Honeymoon in Paris och Paris for one)  finns även i ljuvlig inläsning på Storytel, perfekt för dig som vill börjar lyssna på engelska men som kanske blir lite avskräckt av flera timmar långa historier.

Och de är de två lite längre historierna som biter sig fast i mig, som drar in mig i den så typiskt parisiska stämningen, som får mig att vilja vara där precis just då. Ensam i Paris är ju egentligen en sorglig historia om en tjej som blir dumpad av sin pojkvän när hon kliver ombord på tåget till Paris. Han dyker helt enkelt inte upp. Och ändå… känslan, miljön, människorna… Jag hade gärna tillbringad den helgen där. Smekmånad i Paris är helt ljuvlig, med en bitterljuv känsla som smyger sig in. Här blandas nutid och dåtid på ett sätt som gör att jag vill uppleva båda. Vill inte missa något. Och Krokodilskorna, och Den som sig i leken ger, och….

Det är helt enkelt stört omöjligt att välja, läs alla och njut. Låt vårsolen och Moyes ord föra dig till romantikens och kärlekens stad.