Läs en film!

Ok ladies and gentlemen, kryp genast upp i läsfåtöljen för det är dags att börja läsa, eller som jag lyssna.

Varför då? undrar kanske vän av ordningen.

Jo, för om tre veckor är det dags för Läs-en-film igen. Då har, om allt går som det ska och om biografen i Uddevalla vill oss väl, vårens kanske mysigaste (och bokligaste) film premiär – och vi ska så klart se den. Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap känns som något man inte får missa.

Du är väl med?

”Januari 1946: London är på väg att återhämta sig efter kriget och författaren Juliet Ashton funderar över sin nästa bok. Så får hon en dag ett brev från en man hon aldrig träffat, Dawsay Adams från ön Guernsey i Engelska kanalen som under kriget varit ockuperad av nazisterna. Adams har hittat Juliets namn på försättsbladet till en bok av Charles Lamb och nu undrar han om hon känner till fler böcker av samme författare.

Juliet och Dawsey Adams börjar brevväxla. Han berättar om öns läsecirkel, Guernseys litteratur- och potatisskalssällskap, och snart har Juliet inlett brevväxling med flera av läsecirkelns medlemmar. Hon fängslas så av deras öden och berättelser om livet på ön att hon bestämmer sig för att åka dit. En resa som kommer att förändra hennes liv.”

(beskrivning från Bokus.se)