Magiska Paris

Det är något visst med Paris.

Jag faller alltid lite extra hårt för böcker som utspelar sig i Paris. Kryddas de dessutom med vackra och spännande historier om vänskap, kärlek, spänning och en antydan till magi – ja då är jag såld.

Det är precis vad Roshani Chokshi gör i sin debutroman The Gilded Wolves. Det är en bok fylld av dekadens, äventyr, glamour och spännande mysterier. En bladvändarbok som är helt omöjlig att sluta läsa.

Världsutställningen Exposition Universell går av stapeln i Paris 1889 och samtidigt dras skattjägaren Séverin och hans vänner in i sitt svåraste och farligaste fall någonsin – att hitta och återbörda en skatt till det mäktiga sällskapet Order of Babel. Om de lyckas kommer Séverin till slut att få det erkännande han så länge drömt om för Séverin är inte bara en skicklig äventyrare och hotellmagnat, han är också den rättmätige arvingen till en av släkterna i Order of Babel.

The Gilded Wolves är ljuvlig, spännande, vacker, medryckande och som sagt, omöjlig att sluta läsa. Jag tyckte väldigt mycket om den, att få sjunka ner i miljöerna, lära känna karaktärerna, få följa med på äventyren – ja allt!

The Gilded Wolves is a beautiful read and an un-put-down-able book. I really loved it. The characters. The scenery. The adventure. Everything!