Ljudet av ditt hjärta – Vampyrromantik när den är som bäst

Vad kan man egentligen säga om tredje delen i serien om Bella och Edward? Romantisk? Spännande? Vampyrdrama? Tonårslitteratur? Ja, allt det och lite till. Det är väl knappast några litterära mästerverk man läser när man slukar Charlaine Harris vampyrböcker, men i alla fall. På något sätt är de ändå bra, kryper liksom under skinnet på en och pockar på uppmärksamheten. Man vill veta mer. Bara läsa lite till… Och plötsligt är boken slut. Och du vill ändå veta mer. Läsa lite till… Ja, ja, tur att det finns en fjärde del även om det är den sista.

Ska Bella och Edward till slut få varandra? Vad händer med Jacob? Kommer varulvarna och vampyrerna att kunna leva sida vid sida, eller bryter ett krig ut? Kommer Volturi att få tag på Bella till slut? Jag vill veta mer…

Fast kanske inte just nu. Hur lättläst och slukarvänlig historien än är så blir det lite mycket med mer än en bok i taget. Jag behöver en liten paus emellan dem. Hjärnan behöver lite annat in emellan.

Jag gillade verkligen så länge vi båda andas. Lagom spännande. Lagom romantisk. Och lagom… tja allting. Lagom är nog det bästa ordet för att beskriva den här boken, och då menar jag lagom i dess bästa betydelse.

Betyg: ***

Antal sidor: 500 – 600