Kärlekens olika villkor

Kabusa böcker har flera titlar i sin utgivning som helt enkelt får mig som läsare att må bra. De skrivande systrarna som går under pseudonymen Claude Iznér är ett exempel med sina böcker från 1800-talets Paris. J’adore!

En annan ny bekantskap är Farahad Zama vars första bok Mr Alis äktenskapsbyrå föll den här Bokmalen på läppen. Kärlekens olika villkor som är den andra boken i serien handlar förvisso även den om äktenskapsbyrån, men den här gången ligger fokus på Mr Alis son Rehman och kärleksliv. Men även om Mr Alis assistent Aruna som efter att bara ha varit gift ett år fortfarande svävar på små moln. Men säg den lycka som varar för evigt. Bekymren hopar sig runt Aruna och Rehman och personerna i deras närhet.

Det här är inte spännande, inga brott begås, inga poliser är inblandade och ändå, är det en bra bok. Trots att det är svårt att egentligen sätta fingret på vad den handlar om så finns här inte en enda tråkig sekund. Inga passager att skumma igenom. Jag läser varje ord och njuter av dem. Jag njuter av sättet författaren lotsar mig i en ganska främmande kultur och får den att kännas välbekant och hemma.

Det här är en bok att njuta av, en bok som får dig att må bra. Att bläddra igenom Kabusa böckers boklistor är alltid lika spännande och jag kommer även i fortsättningen att se fram emot deras utgivning.

Betyg: ****-
Antal sidor: 279

Förlag: Kabusa böcker